Welkom -

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Welkom

Welkom bij les zwemmen van VZV!

Welkom bij les zwemmen van VZV!

Op deze plek bieden wij informatie aan ouders/verzorgers voor kinderen die bij de Velser Zwem Vereniging de ABC-zwemopleiding en/of de opleiding tot het Zwemvaardigheid 1, 2 en 3 volgen.

Onze zwemlessen worden gegeven op maandag-en woensdagavond. De lesuren worden verdeeld tussen 18.00 uur en 19.30 uur. Lesdagen- en tijden kunnen per badje verschillen. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen indien dat in te plannen is. Voor het A-diploma oefenen de kinderen 2x per week en voor de overige diploma’s 1x per week. De zwemlessen gaan, uitgezonderd in de grote schoolvakantie, altijd door (tenzij het zwembad door een feestdag gesloten is). Wij geven les volgens de laatste eisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (nrz-nl.nl). Wij hebben in december 2017 de felbegeerde licentie behaald, dat wil zeggen dat we lesgeven volgens de nieuwste norm. Uw kind wordt, opgeroepen vanaf de wachtlijst, zodra hij/zij (bijna) 5 jaar is. Deze keus hebben wij gemaakt omdat er bewezen is dat de kinderen op die leeftijd sterker zijn, zich beter kunnen concentreren,beter kunnen coördineren (armslag en beenslag tegelijk) en meer uithoudingsvermogen hebben. Hierdoor boeken we snellere resultaten dan andere zwemlesaanbieders. 

Ongeveer elke 15 weken wordt er afgezwommen bij de VZV. Dit gebeurt altijd op zondagmiddag in zwembad de Heerenduinen.

Wanneer een kind het diploma heeft behaald,  gaat hij/zij automatisch door voor het volgende diploma zodat uw kind het complete zwem ABC heeft. Wilt u opzeggen? Doe dit schriftelijk voor het begin van het nieuwe kwartaal. U kunt dit doen via het contactformulier wat te vinden is op deze site. Zegt u niet op? Dan loopt de betaling door. De contributie is een jaarcontributie en wordt, middels een automatisch incasso, ieder kwartaal geïnd. Na het behalen van het zwem ABC,(zelfs al kosteloos aan deel te nemen tijdens het oefenen voor het C diploma) kan uw kind ervoor kiezen om de prachtige sport waterpolo te gaan spelen.

Er wordt bij de VZV gezwommen in kleine groepjes. Er zijn tijdens de zwemlessen minstens 2 lesgevers aanwezig. Onze, KNZB, opgeleide en enthousiaste lesgevers staan allemaal op vrijwillige basis langs de badrand of in het water. Vandaar dat we u ook een scherpe prijs kunnen aanbieden. Onze contributie is, voor de lestijd die uw kind krijgt, verreweg de voordeligste in de regio.

U kunt de vorderingen van uw kind volgen vanaf de publiekstribune. Wij vragen u dringend om geen aandacht van uw kind te vragen als u daar zit. Dit komt de ontwikkeling niet ten goede.

Hieronder nog wat spelregels en tips:

* Uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan om na de zwemles gebruik te maken van douchegel of shampoo. Het wordt ouders niet toegestaan om hun kind te helpen met afspoelen.

* Dringend aangeraden wordt om uw kind te laten zwemmen in nauwsluitende badpakken of zwembroeken. Dus geen lange bermuda’s of badpakken met rokjes eraan vast. Gekleed zwemmen doen we alleen tijdens proefzwemmen, afzwemmen en op de lesavonden waarbij we willen oefenen in de vereiste kleding.

* Bij besmettelijke aandoeningen (waterpokken,roodvonk, kinderzeer/krentenbaard, hoofdluis, e.d.) is uw kind niet welkom op de zwemles.

*Pleisters zijn niet toegestaan.

* Zorg ervoor dat de kinderen niet uitgeput op de zwemles verschijnen en stel prioriteiten.

* Ondergoed onder de zwemkleding is uit hygiënisch oogpunt niet toegestaan. Leggings onder de zwemkleding is niet zwemveilig en belemmert het aanleren van de zwemslagen en is dus ook niet toegestaan.

* Fotograferen en filmen (ook met smartphones) is verboden wegens de privacywet.

Alle vragen die u hebt kunt u altijd via een contactformulier stellen en dan doen wij ons uiterste best om die z.s.m. te beantwoorden.

 

Wij wensen de kinderen (en ook u als ouder/verzorger) veel zwemplezier toe bij de VZV.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!